Wist je dat er steeds meer mensen bewust kiezen voor natuurlijke supplementen om hun lichaam gezond te houden? Zeker als dit gaat om een gevoelige maag en spijsvertering wil je het liefst een puur en veilig supplement kiezen om te gebruiken. De Art of Nature Mastiha capsules bieden dit en in deze blog nemen we je mee in wat Mastiha precies is!
Wat is Mastiha en waarom is het zo bijzonder?
Mastiha, ook wel mastic gum genoemd is een natuurlijke hars afkomstig van de Pistacia Lentiscus, een unieke boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios. Deze hars wordt in griekenland al duizenden jaren gebruikt vanwege haar kalmerende en herstellende eigenschappen voor de maag maar ook onder andere voor de huid, haar en mondhygiëne.
Maagongemakken
Helaas komen maagongemakken veel voor en dat is natuurlijk niet heel vreemd. We leven in een tijd waarin we hard werken, veel koffie drinken maar ook bewerkt voedsel eten wat grote impact kan hebben op de maag en darmen. Al deze factoren van stress en zwaar eten of alcohol gebruik zorgt ervoor dat je maag hard moet werken en helaas merk je daar in het dagelijks leven vaak wat van en dat kan je belemmeren in je werkzaamheden of activiteiten.
Wij willen graag mensen helpen om van deze maag ongemakken af te komen, natuurlijk, efficiënt en veilig. Onze 100% capsules bevatten 100%| mastiha in de vorm van een plantaardige capsule. De mastiha brengt een beschermlaag aan op de maagwand waardoor deze optimaal wordt beschermt tegen het maagzuur. Ook geeft het extra ondersteuning aan de spijsvertering en voorkom je maag ongemakken!
Duurzaam en verantwoord geproduceerd
De mastiha die wij gebruiken wordt op een traditionele wijze geoogst op Chios, in samenwerking met lokale producenten. Door te kiezen voor een duurzaam product kies je niet alleen voor je eigen gezondheid maar draag je ook bij aan het behoud van eeuwenoude ambacht.
Uniek voordeel: rechtsreeks van de leverancier
Wat Masticare extra bijzonder maakt: wij zijn de enige partij die rechtsreeks inkoopt bij de officiële leverancier op Chios. Hierdoor kunnen wij jou de beste kwaliteit mastiha bieden, direct uit voorraad leverbaar en scherp geprijsd zonder tussenpartijen!
Zoek jij een natuurlijke oplossing voor jouw maag? Simpel maar krachtig? De Art of Nature 100% capsules zijn dan precies voor jou!
Mastiha poeder, een klein poeder met veel mogelijkheden
In een wereld waarin we steeds bewuster omgaan met wat we consumeren is het belangrijk om producten te kiezen die zowel natuurlijk als functioneel zijn. Hoe ideaal zou het zijn om een heerlijk gerecht te maken en dit tegelijkertijd ondersteuning biedt aan de maag en darmen? Zoek niet verder, mastiha poeder is het wondermiddel! En ik leg je uit waarom!
Effect mastiha
Zoals we inmiddels weten is mastiha een onwijs goed natuurlijk product die een extra beschermlaag aanmaakt op de maagwand om jouw maag optimaal te beschermen tegen ongemakken die kunnen optreden door zwaar eten, stress of een verminderde weerstand.
Griekse keuken
Mastiha wordt veel gebruikt in de griekse keuken, denk aan Baklava, ijs, custards, koekjes en zelfs in salades en vleesgerechten! De mogelijkheden zijn oneindig. Mastiha heeft een subtiele, aromatische smaak waardoor die gerechten extra lekker kan maken.
Masticare
Bij Masticare bieden wij mastiha in verschillende vormen aan, capsules, kauwtabletten, poeder nog veel meer. Onze welbekende Mastiha poeder is een perfect natuurlijk supplement om toe te voegen in jouw gerechten! Om jouw maag en darmen nog een extra boost te geven zit er nog een geweldig ingredient in en dat is inuline.
Inuline
Inuline is een vezel uit de wortel van de cichoreiplant. Deze plant wordt geoogst. Gewassen en gedroogt en verwerkt tot een fijne poeder die kan worden toegevoegd in voedingsmiddelen en supplementen. Inuline draagt bij aan een gezonde darmflora, het voedt de goede bacterien in de dikke darm en helpt bij het verbeteren van de stoelgang!
Gebruik
Mastiha poeder is heel gemakkelijk in gebruik en kan op verschillende manieren worden toegevoegd aan gerechten en dranken:
Koekjes, cake en muffins: voeg ¼ tot ½ theelepel toe per recept (voor 4-6 personen)
Desserts en ijs: Strooi ½ theelepel door custards en ijs voor een subtiele smaak
Hartige gerechten, sauzen en dressings: meng ½ theelepel poeder door yoghurt en roomsaus
Dranken/smoothies: voeg ¼ theelepel poeder toe aan een glas (200-250 ml)
Tip! Begin altijd met een kleine hoeveelheid en proef. De smaak van de mastiha is aromatisch en kan snel overheersen. Geniet ervan!